Εκπαίδευση στη χρήση των Persona Dolls

Εκπαίδευση στη χρήση των Persona Dolls
Μάιος 18, 2018 athina edu

Αθήνα, 12.05.2018

Δελτίο Τύπου

Tο Εκπαιδευτικό Δίκτυο ATHINA  διοργάνωσε Σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση στη χρήση των Persona Dolls» το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Central με εισηγήτρια την Δρ. Κατερίνα Καζέλα .

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς η διαδραστικότητα των εκπαιδευόμενων με την εισηγήτρια ήταν μεγάλη. Οι συμμετέχοντες εισήχθηκαν στη θεωρητική προβληματική της μεθοδολογίας και στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα βιωματικό εργαστήριο  όπου εκπαιδεύτηκαν στη χρήση της κούκλας Persona στη διδακτική πρακτική.
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε κούκλα Persona με κινητικά προβλήματα καθώς η Δρ. Κατερίνα Καζέλα είχε φροντίσει να εξασφαλίσει αναπηρικό καροτσάκι και να παρουσιάσει τον χειρισμό του συγκεκριμένου χαρακτήρα Persona στους εκπαιδευόμενους.
Επιπλέον η Δρ. Κατερίνα Καζέλα έδειξε στους εκπαιδευόμενους πώς να χειρίζονται τη μεθοδολογία κάνοντας χρήση μεθόδων και τεχνικών όπως της διάλεξης, συζήτησης, εργασίας σε ομάδες, υπόδυσης ρόλων, εμψύχωση κούκλας και χρήσης των persona dolls.
Το σεμινάριο έκλεισε με επιτυχία, έπειτα από 8 ώρες εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα που το παρακολούθησαν, να καταρτιστούν στη μεθοδολογία και να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις ώστε  να μπορούν να χρησιμοποιούν τις Persona Dolls ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Δικτύου ATHINA (www.athinaedunet.org ).

Comments (0)

Leave a reply